Westbeemster

woningbouw

Verbouwing woning

Deze woning in de prachtige Beemster bestaat uit een hoofdgebouw en een lager bijgebouw. Hiertussen bevond zich een hokkerige bijkeuken die de woonkamer scheidde van de keuken/eetkamer. Kunnen we deze weer met elkaar verbinden en een extra slaapkamer op de verdieping toevoegen?

Studio Kabbes liet de bijkeuken verwijderen en ontwierp een nieuw doorlopend, verbindend element van zink en glas. Tussen het bestaande hoofd- en bijgebouw is nu een geweldige, transparante eetruimte ontstaan.  Het nieuwe kookeiland met de eettafel in het verlengde ervan zorgen binnen voor de ruimtelijke verbinding met de woonkamer. De glazen vouwdeuren aan beide kanten kun je op zomerse dagen helemaal open zetten voor een ultiem buitengevoel.

Op de verdieping leidt een transparante corridor naar de nieuwe slaapkamer in het bijgebouw. De stoere uitbouw met glazen Frans balkon biedt hier een fantastisch zicht op de naastgelegen boomgaard. Door deze uitbouw naar beneden door te zetten krijgt men ook vanuit de woonkamer en keuken ditzelfde mooie uitzicht.

Door alle nieuwe ingrepen uit te voeren in donker zink en veel glas ontstaat een heldere samenhang plus een duidelijk leesbaar contrast tussen oud en nieuw. De woning is begin 2018 opgeleverd aan de zeer enthousiaste bewoners!