Zocherzicht

kantoren / horeca / herbestemming

Revitalisatie kantoorgebouw – Haarlem

Begin 2016 organiseerde architect Wouter Kabbes op eigen initiatief een zondagse jazz-lunch om de potentie van dit grote, leegstaande gebouw bij station Haarlem onder de aandacht te brengen. De enthousiaste gebouweigenaar droeg vervolgens Studio Kabbes op een ontwerp te maken voor de revitalisatie van het 8000m2 grote gebouw.

Het resultaat is een levendig gebouw waar diverse bedrijven zich hebben gevestigd binnen het kantoorconcept van Frame Offices. De hoogwaardig afgewerkte vergaderruimten op de 1e verdieping zijn voor iedereen beschikbaar en bieden een bijzonder zicht op de naastgelegen treinperrons. Op de begane grond bevindt zich Vooges Centraal, een publiek restaurant voor ontbijt, lunch en diner. Met het grote terras op het plein is het snel uitgegroeid tot een nieuwe hotspot in Haarlem.

Studio Kabbes ontwierp, met instemming van oorspronkelijk architect Rudy Uytenhaak, een glazen uitbouw met een nieuwe entree aan het Kennemerplein. De dubbele hoogte geeft de entreelobby een verrassende grandeur. Door het verplaatsen van een vluchttrap is bij binnenkomst een grote ruimte zichtbaar voor een heldere orientatie. Het lichthof waar de trap in hing is nu een blikvanger boven de centrale bar.

Projectteam: Cairn Real Estate (gebouweigenaar), Studio Kabbes (architect), Atelier Floor en Koning Ellis (interieur publieke ruimten i.s.m Studio Kabbes), Aalberts Bouw (aannemer), CBRE (projectmanagement), Jeroen Musch (fotograaf).